La multa d’Europa torna a amenaçar l’Elx

Els diners s’hauran de retornar de forma immediata, segons l’organisme de Brussel·les.

0
Fotografía: gettyimages

Carlos Pérez, administrador concursal de l’Elx CF, ha pres una decisió sobre el deute que la Unió Europea reclama al club il·licità. A causa que el club es troba en Concurs de Creditors, i d’acord a les lleis espanyoles sobre este tema, la meitat d’estos diners seran ‘crèdits privilegiats’, i l’altra, ‘ordinaris’. Açò és clau a l’hora de les prioritats de pagament de deutes.

Amb esta qualificació, l’Elx evitaria haver de pagar immediatament esta suma de diners, que podria haver sumit a l’entitat en fallida imminent. Però no és tan fàcil.

El problema és que la legislació europea està per sobre de l’espanyola, i Brussel·les insistix que cal retornar els diners de forma immediata. Per tant, l’Elx haurà de pagar 3,6 milions d’euros. El club cercava un quitament de part d’esta quantitat, però Europa exigix fins a l’últim euro. Els primers 1,8 milions s’haurien de pagar en els pròxims dies.

Al diari Información, el president Diego García ha assegurat que “no som Anguix, i per esta quantitat de diners no se n’anirà el club en orris”. Per la seua banda, Illueca recorda per xarxes socials que el deure la Unió Europea és recuperar els diners públics que es va donar als clubs valencians, i que “primer cal pagar i després, si es vol, recórrer”.

Des de plataformes com “Regeneración Elche CF” demanen al club que alce el recurs al procés de venda de l’Elx, perquè Skyline puga entrar i pagar per a salvar al club. Des del club s’assegura que el deute està a nom de la Fundació, i no del club elxà, però des de Brussel·les tots saben que la Fundació va ser un artefacte del Consell per a beneficiar al club.

Sobre la resta d’equips sancionats, l’Hèrcules ha recorregut esta sanció i assegura que no pagarà els 6,9 milions que deuen. Els alacantins deuen més diners que l’Elx, però menys que el València, 23,3 milions. L’equip xé ja ha fet una provisió en els seus comptes per a pagar la multa, i acceptant-la amb resignació.

Comentarios

comentarios

No hay comentarios

Dejar respuesta